Moys med CD-slepp!

Av Kristin Lilletvedt Strøm.
Østlandets Blad, 19. April 1997

Enebakk-gruppa Moys er på markedet med sin første CD, «Virvel». Firkløverets debut byr på åtte selvskrevne låter. Plateselskapet kaller musikken vår støy. Produsenten kaller det pop. Vi kaller det rock. Så det ligger nok innenfor dette triangelet, sier vokalist Henning Bergersen. Men det er forsøksvis vakker støy, legger gitarist Petter Brevig til. Torsdag kveld feiret de CD-sleppet på Joe`s garage i Oslo, og et tettpakket lokale fikk smakebiter fra «Virvel». Plata gis ut av selskapet Broiler Farm.Gruppas lydbilde består av trommer, bass, gitar og vokal. Samt aktiv bruk av radio, den fungerer som et instrument. Men vi må ha en gammel radio med rom inni. Vi har fått tak i en fra femtitallet, så den bærer vi rundt på.

Synger ikke om jenter
De er strålende fornøyde over at de ikke har en eneste som handler om jenter, kjærlighet, vold eller politikk. Tekstene våre er som små dikt bygd opp rundt en stemning i musikken. De handler om tanker og opplevelser. Jeg synes det er et poeng og gripe fatt i småting. Skrive mye om noe smått i stedet for litt om noe stort, sier låtskriver Henning Bergersen. Plata har åtte låter, og alle tekstene er på norsk. «Mot kilden» er en stormannsgal reise med trekkspill og radiosignaler gjennom hele universet. «Kom englevinger» er en låt om en som er i ferd med å gi opp.

Noe eget
Hva er bandets sterke side? Vi føler vi har noe eget. Vi ligner ikke på noe annet norsk band, mener Gard. Vår styrke er at vi gjør som vi vil. Hører ikke på hva andre mener. Dersom vi har lyst til å spille inn en kjempekommersiell plate neste gang, så kan det være det vi gjør, forteller vokalist Henning. Den svake siden? Den svake siden går på noe av det samme. At vi kan stå på scenen og rote oss bort i noe vi liker, men som publikum ikke liker. Og så er vi ikke så umiddelbart tilgjengelig. Det tar litt tid å komme inn i musikken vår. Men da kommer du ikke ut igjen, sier CD-debutantene.

Spøker på øvelsene
En av dem er i full jobb, mens de andre holder på med studier i filosofi, historie og statsvitenskap på Blindern. Øvelsene foregår på husmannsplassen Tømmerbråten i Enebakk. Der spøker det. Det går i dørene hele tiden, påstår firkløveret. Nå venter spillejobber flere steder, blant annet i Bergen i mai. Senere i år har de planer om å legge ut på turne.