Moys er tilbake!
Av Rolf Kristiansen.
Østlandets Blad, 12. Desember 1998.

De debuterte i 1997 med platen «Virvel». Den fikk bra omtale i pressen, som noe nytt, mørkt, melodiøst og stemningsfullt i den norske rocken. Men den solgte ikke all verden. Det skal rettes opp med platen «Omvendt grønn». Vi solgte noen hundre plater sist, nå trykkes tusen og vi håper på det beste forteller gutta i bandet. Også denne platen blir gitt ut på det uavhengige selskapet Broiler Farm, som befinner seg i Sandvika. De trives godt med å være på et lite selskap. Det gir mer frihet, sier vokalist Henning Bergersen. Men det er klart det går noe utover promoteringen. Det merket vi på forrige utgivelse. Denne gangen endrer vi strategi. Planen er å slippe oss sted for sted gjennom Norge og følge opp med radiospilling, konsertering og så videre. Allerede i dag skal det være mulig å finne «Omvendt grønn» på storsenteret i Ski.

Live band
Men selve slippfesten venter de med til nyåret. Planen er å holde den på rockeklubben John Dee i Oslo. De jobber med saken. Det må bli der, skyter trommeslager Robert Cohn inn. Det er viktig for oss å spille live, fortsetter Bergersen. Siden vi startet i 1993 har vi sikkert gjort 60-70 spillejobber. Det er sånn det er i Norge. Du kommer ingen vei hvis du ikke står på selv. Det er ingen dans på roser å spille i rockeband her til lands. Det har gjort at Moys har tatt alt av spillejobber over store deler av Norge, bygget seg opp erfaring. Det humres frem historier rundt bordet. Som den gangen bandet varmet opp for Seigmen og spilte en sammenhengende låt som varte i 45 minutter, iført dress og slips. Sånn bare for å demonstrere litt. Vi spiller aldri coverlåter. Vi gjør bare egne ting, forteller Bergersen. Det er viktig for oss å skape et særpreg, et eget uttrykk. Noe som bare er Moys.

Nye medlemmer
Som et ledd i den prosessen har to av medlemmene blitt byttet ut siden «Omvendt grønn» ble innspilt i sommer. Are Abraham har overtatt etter Petter Brevig på gitar og Øyvind Henriksen etter Gard Sveen på bass. Vi har blitt mer pop enn vi var på «Virvel». Mer energiske. Bedre, hevder Bergersen. Det er han som står bak tekstene og de fleste av melodiene. I tillegg til at han synger og spiller keyboard. Med disse to musikerne kommer vi også til å låte mye bedre live. Det har blitt til at vi har fordelt oppgavene i bandet slik at hver mann gjør sin greie helt ut og så samler vi alt sammen til en helhet. Tekster og musikk henger nøye sammen og gir et uttrykk vi står inne for alle sammen. Tekstene er som små dikt som lytteren kan tolke som han vil, forteller Bergersen. Så hva jeg legger i tittelen «Omvendt grønn» vil jeg ikke si. Finn det ut selv!