Bryter stillheten med ny plate!
Av Benny Hanssen, Øvre Smaalenene, 28. desember 2000

Det har vært ganske stille fra Enebakk-bandet Moys de siste to årene. Nå slipper gutta en single i påvente av hele plata, som kommer i mars. Plata "Omvendt grønn" kom i 1998. Moys ble for mjuke i kantene. For reflekterte. Plata solgte i underkant av 1.000 eksemplarer. Gitaristene kom og gikk i flokkevis. Det siste halvannet året har besetningen vært stabil, og nå er gutta virkelige optimister.

Alt var klart for ny innspilling i sommer da studioet de skulle bruke fikk økonomiske vansker. Konsekvensen ble at Moys kastet alle låtene de hadde klarer. De byttet studio, la ny mal. Vi startet på scratch igjen og byttet selvfølgelig studio. Vi ville plutselig tilbake til det gamle. Det å lage et organisk og helhetlig album ble veldig viktig. Der "Omvendt grønn" sprikte ville vi tette igjen hullene, forteller vokalist Henning Bergersen. "Og det har dere klart?". Vi dreit rett og slett i det komersielle og klinte til med det vi ville selv. Joda, vi føler vi er på riktig spor nå, sier han.

Mens vi regna bort her på østlandet satt Moys-gutta å solte seg i Bergen mellom innspillingsøktene. I et stort hus der stua var studio og soverommet teknikerbod ble albumet "Replika" sakte, men sikkert født. Kanskje det er nettopp derfor singelen, som slippes i disse dager, heter "Naken"?

Plata er helhetlig, men likevel som en liten novellesamling, mener Bergersen. Og han og bandet sprer sine dikt i det ganske land nå like før jul. Moys er på radiopromotionturne. I januar kaster de seg ut i flere konserter. Rundt plateslippet i mars legger bandet ut på en lengre turne. Denne gangen har de forberedt seg godt. Vi har spilt lite live det siste året. Plateinnspilling og finpuss på øvelser har blitt prioritert. Dessuten har vi tenkt gjennom en rekke nye ting. Det har vært fornuftig. Du veit, det er alltid spennende å levere nye ting. Det er som å gi fra seg barna sine. Tror jeg...sier Bergersen.