Med hevet hode!

Artist: Moys
Album: Replika
Selskap: Grammofon A/S Electra

Okei, så har jeg gått glipp av de første utgivelsene til Moys. Greit nok, jeg mister ikke noe nattesøvn av den grunn. Dette er ikke spesielt bra, men heller ikke spesielt dårlig. "Helt greit" vil jeg si er dekkende.
Moys får poeng for å synge på norsk - det liker vi! De får også poeng for å gå i et lite opptråkka spor. Gresset har så vidt reist seg etter Seigmen. Ikke at Moys plagierer, ei heller kopierer Seigmen, men sammenligningen er like fullt uunngåelig. Gode melodier, sånn passe pretensiøse melankolske tekster gjør at det blir lyttbart både to og tre ganger.
Det blir neppe en plate som setter seg fast i spilleren, men jeg kommer til å høre på den innimellom. Lydbildet er for flatt og kjedelig til at jeg faller helt, og instrumenteringen kunne vært litt mer… original i mine øyne. Hadde de turt å leke mer med instrumentene, og ikke vært så rigide ville dette vært mye bedre. Kanskje vil de etter å ha spilt dette stoffet på noen flere konserter bli akkurat så fortrolige med materialet at de tør slippe seg løs. Jeg tror musikken deres trenger det.
De har helt klart potensiale, og det er langt fra en dårlig plate. Den er bare ikke utfordrende nok til å holde interessen oppe lenge nok til å tiltrekke seg oppmerksomheten.

Thomas Nielsen,
Sunndal rock.com, 24.april 2002