18. desember 2011

NYTT BAND OG SOLOSKIVE FRA TIDLIGERE MOYSMEDLEMMER


Henning Bergersen. Foto: Hedvig Lien.

Det har nå gått ni måneder siden MOYS ble lagt på is, men det betyr ikke at medlemmene har ligget på latsiden. Trommeslager Robert Cohn og bassist Jørn Gundersen startet kort etter bruddet bandet Acillatem. De jobber for tiden med innspilling av noe som skal bli en demo. Accillatem gjorde en spillejobb i 2011 og neste gang de står på scenen er under festivalen IGNAROCK 25. februar 2012. Vokalist Henning Bergersen har hele høsten jobbet med låtskriving til sitt første soloalbum og er nå i full gang med innspilling og arrangement sammen med gitarist Vesa Pekkala. Planen er å jobbe videre med materiale frem til senvinteren 2012, da han går i studio i Drammen for å fullføre innspillingen av soloskiva der. Planen er plateslipp og turne i 2013.

Mer info om ACCILLATEM her:
www.facebook.com/pages/ACILLATEM

Mer info om HENNING BERGERSEN her:
www.facebook.com/pages/Henning-Bergersen-offisiell-side
henningbergersen.blogspot.com


________________________________________________________________________________________


29. mai 2011

NYGAMMEL VIDEO FRA MOYS

I forbindelse med relanseringen av CD'n "Replika" slippes videoen til låta "Hav". Videoen ble innspilt noen flotte vårdager i mai 2001, men har aldri tidligere vært tilgjengelig. Låta "Hav" finner man på CD'n "Replika".

 

________________________________________________________________________________________


28. mai 2011

"REPLIKA" ENDELIG TILGJENGELIG DIGITALT!"Replika"
er forgjengeren til "Måneskinn og tåke" og utkom på selskapet Grammofon AS Elektra i mars 2001. "Replika" var aldri tilgjengelig for salg digitalt, men kun over disk. Etter at Grammofon AS Elektra ble nedlagt i 2004, har "Replika" ligget og støvet ned på et lager i Drammen. Dette har det nå blitt en endring på. Bandets eget selskap Sirius Produksjoner har overtatt distribusjonen av "Replika" og dette betyr at CD'n endelig blir tilgjengelig digitalt - ti år etter. Med dette vil alle Moys fire plater endelig være tilgjengelige i digitalt format.

"Replika" inneholder singelen "Naken", samt konsertfavoritter som "Skyggedans", "Hav", "Ingen Gud" og den massive "Drømmen faller". "I forbindelse med relanseringen slipper MOYS musikkvideoen til låta "Hav", som ble innspilt på Kråkerøy i mai 2001, men som aldri ble ferdigstilt. Før nå!

"REPLIKA" kan blant annet kjøpes her:________________________________________________________________________________________


4. mars 2011

MOYS TAR PAUSE PÅ UBESTEMT TIDEtter en rekke konserter vinteren 2009-2010 i forbindelse med utgivelsen av sin siste CD “Måneskinn og tåke”, arbeidet Moys denne vinteren i studio med en ny plate. Innspillingen er nå avbrutt og medlemmene i Moys går hver til sitt. Flere av medlemmene i Moys ønsker i stedet å arbeide videre med andre musikalske prosjekter.

Moys ble dannet i 1993. Originalbesetningen besto av Henning Bergersen, Robert Cohn, Jørn Gundersen, Petter Brevig og Gard Sveen. Med sine norske tekster og klare referanser til 1970-årenes progrock ble de en del av den eksperimentelle undergrunnen i norsk rock på 1990-tallet. Moys er inspirert av band som Tool, Alice in Chains og Soundgarden, men også Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd og King Crimson fra 1970-tallet. Stemningene fra skogene som omgir hjembygda Enebakk har også vært oppgitt som en viktig inspirasjonskilde. Moys har siden 1997 utgitt fire plater og gjort konserter over store deler av landet. Moys har blant annet spilt med artister som CC Cowboys, Seigmen, Helloween, Locomotives og Bruce Dickinson fra Iron Maiden. Moys er også kjent for å ha satt musikk til tekster av forfatteren Ragnhild Jølsen og utga i november 2009 sin fjerde plate «Måneskinn og tåke», med tekster av forfatteren.

Ved bruddet besto Moys av:
Robert Cohn: Trommer
Kristine Sigrid Skau: Synthesizer, kor
Henning Bergersen: Vokal
Jørn Gundersen: Bass
Øyvind Henriksen: Gitar

Moys har utgitt fire plater.
“Virvel” (1997)
“Omvendt grønn” (1998)
“Replika” (2001)
“Måneskinn og tåke” (2009)

________________________________________________________________________________________


16. Januar 2011

RAPPORT FRA SUNSTORM STUDIO: FØRSTE INNSPILLINGSHELGEtter seks måneder med forberedelser og låtskriving startet MOYS denne helgen endelig innspillingen av oppfølgeren til "Måneskinn og tåke" i Sunstorm studio i Enebakk. Robert, Henning, Øyvind og Jørn brukte de to dagene til å spille inn grunnkompet på tre nye låter, samt jobbe med arrangementet på ytterligere to. Dette på tross av rød nese og kraftig hoste blant flere av bandets medlemmer. Kristine var ikke til stede i helgen, men dukker opp i studio førstkommende torsdag da grunnkompet på de neste to låtene skal på plass. Bandmedlemmene var godt fornøyd med å endelig komme i gang med innspillingsprosessen. Trolig slipper MOYS en splitter ny singel allerede i april, mens selve plata er planlagt utgitt vinteren eller våren 2012.

________________________________________________________________________________________

21. november 2010

RAPPORT FRA SUNSTORM STUDIOPå tross av en noe treg start på arbeidet med oppfølgeren til "Måneskinn og tåke" arbeides det nå med låtskriving på alle bauer og kanter i MOYS-leiren. Etter en positiv øving sist helg er MOYS snart klare for innspilling. Kommende mandag skal produsenten i studio for å rigge trommelyd til opptak. MOYS forventer å bruke resten av året på låtskriving og prøveopptak av nye låter, for deretter å starte innspilling rett over nyttår. De nye låtene vitner om et tyngre og mer eksperimentelt, men samtidig også mer umiddelbart MOYS.

________________________________________________________________________________________

14. september 2010

MOYS JOBBER I STUDIOEtter en lang sommerferie er MOYS igjen på plass i Sunstorm studio for å fortsette arbeidet med ny plate. Siden midten av august har flere nye låter blitt testet ut og arbeidet med. Planen er at innspillingen av oppfølgeren til "Måneskinn og tåke" tar til i løpet av høsten.

________________________________________________________________________________________

28. juni 2010

MOYS I STUDIO MED NY MUSIKKMOYS tilbrakte sist søndag i Sunstorm studio i Enebakk for å teste ut noen splitter nye låter. Vokalist Henning Bergersen har de siste ukene skrevet en god del ny musikk og mye tyder på at neste MOYS-plate vil bli både tung og kontrastfylt. Vokalist Bergersen og gitarist Henriksen vil nå bruke resten av sommeren til låtskriving og innspillingen av ny skive starter til høsten.

________________________________________________________________________________________


21. mai 2010

VELLYKKET TURNEAVSLUTNING PÅ MARTINS I LILLESTRØM


Moys live @ Martins. Foto: Wenche-Iren Cohn.

Fredag 21. mai entret MOYS scenen på Martins i Lillestrøm for å avslutte sin "Måneskinn og tåke"-konsertrunde på samme sted som de startet 30. oktober 2009. Med et MOYS i superform og et svært entusiastisk publikum, skulle konserten vise seg å bli en minst like stor suksess som slippfesten sju måneder tidligere. MOYS spilte sitt lengste sett på hele konsertrunden og for aller første gang fikk publikum også høre låter som "Miserere", "Omvendt grønn" og "Blå". Etter over en times hovedsett ble MOYS klappet inn til ekstranummer. Kvelden ble avsluttet med suksess-singelen "Benløs". MOYS takker for en fantastisk mottakelse fra publikum, både på Martins og gjennom hele konsertrunden. MOYS vil nå ta en lengre pause fra konsertvirksomhet, for å konsentrere seg om innspillingen av ny plate.

________________________________________________________________________________________


30. april 2010

MOYS ROCKA KLUBBSCENEN PÅ CHATEU NEUFFor første gang siden "Replika"-turneen i 2001 spilte MOYS i går kveld på klubbscenen på Chateu Neuf i Oslo, sammen med gutta i bandet DIAMONDOG. Konserten ble filmet med tre HD-kamera, for eventuell senere bruk. Dette var den nest siste konserten til MOYS i 2010. Fredag 21. mai entrer MOYS scenen på Martins i Lillestrøm for å avslutte sin "Måneskinn og tåke"-konsertrunde på samme sted som de startet den i oktober 2009. Etter konserten på Martins går MOYS i studio for å starte arbeidet med en ny skive.

________________________________________________________________________________________


25. april 2010

MOYS LIVE @ BETONG TORSDAG 29. APRIL


MOYS live @ Elm street, februar 2010. Foto: Marie Lindeman Johansen.

Torsdag 29. april gjør MOYS sin siste konsert i Oslo i 2010 og sin nest siste på "Måneskinn og tåke"-runden. Sammen med bandet DIAMONDOG inntar de klubbscenen på Betong. MOYS vil fremføre låter fra sin siste CD ”Måneskinn og tåke”, samt noen gamle godsaker. Dørene åpnes kl. 20:00, DIAMONDOG entrer scenen kl. 21:00 og MOYS kl. 22:00.


________________________________________________________________________________________


25. april 2010


MOYS HOS FOTOGRAFENLørdag 24. april tok MOYS turen tilbake til fotograf Katrine Velgaard på Jeløya for nok en fotoshoot. Denne gangen var det fotografering utendørs i vårsola.

________________________________________________________________________________________


7. april 2010

"SANNHETENS ØYNE" - NY VIDEO FRA MOYSDenne uken slipper MOYS sin nye video "Sannhetens øyne". Videoen er regissert av Henning Bergersen. Wayne Stanley har fotografert og Hedvig Lien har klippet.________________________________________________________________________________________


22. mars 2010


VIDEOINNSPILLING I ENEBAKK


Denne helgen har MOYS tilbragt på location i Ekebergdalen og på Enebakk bygdetun for innspillingen av videoen til singelen "Sannhetens øyne". På tross av snø og kaldt vær resulterte helgen i en rekke spennende og stemningsfulle scener.________________________________________________________________________________________


21. mars 2010

MOYS SPILTE PÅ PRIVAT ARRANGEMENT


Moys live @ Bøndernes hus i Enebakk. Foto: Odd-Harry Cohn.

Moys gjorde i går en konsert på et privat arrangement på Bøndernes hus i Enebakk.

________________________________________________________________________________________

8. mars 2010

MOYS SLIPPER SINGELEN "SANNHETENS ØYNE" I DAGSingel nr. 2 fra CD'n "Måneskinn og tåke" slippes denne uka. "Sannhetens øyne" er en rolig liten sak som allerede har rukket å bli publikumsfavoritt på bandets konserter. I løpet av uka vil singelen være tilgjengelig i nettbutikkene og på itunes/Spotify. Man kan også høre singelen på MOYS Myspace-side. Omslagsbildet er fotografert av Håkon Torsdal og modell er Gina Erdman.

________________________________________________________________________________________


5. mars 2010


VELLYKKET FORESTILLING I ENEBAKK KULTURSENTER

Foto: Gro Arneberg Thoresen.

Det ble en fellykket premiere på forestillingen "La meg bli som leoparden" i Enebakk kultursenter i kveld. På tross av litt tekniske problemer i forkant av forestillingen ble det en god opplevelse. 50 solgte billetter og stor stemning.

________________________________________________________________________________________


21. februar 2010

FØRSTE ØVELSE TIL JØLSEN-FORESTILLING
Søndag 21. februar tilbrakte MOYS i kulturverkstedet "Ragnhilds Rom" i Enebakk sammen med forfatterne Arnhild Skre og Håkon Tysdal. Formålet var å øve til forestillingen "La meg bli som leoparden". Forestillingen har premiere i Enebakk kultursenter fredag 5. mars. Det ble en inspirerende øving. Østlandets Blad var til stede og gjorde reportasje. Les reportasjen her.

Forhåndsbestilling av billetter:
Sett inn kr 100,- på kontonr. 1503.15.04004. Kontoeiers navn er MOYS DA, Lyngveien 11, 1911 Flateby. Husk også bestillers navn, så vi vet hvem som har betalt. NB! Kun 70 plasser, så vær raske. Frist for forhåndsbestilling er 2. mars. Billetter kan kjøpes også i døren, dersom forestillingen ikke blir utsolgt.


________________________________________________________________________________________


20. januar 2010

STOR STEMNING PÅ ELM STREETFoto: Marie Lindeman Johansen.

Lørdag 20. februar spilte MOYS sammen med DIAMONDOG under et By:ramp arrangement på Elm Street Rock cafe i Oslo. Dette var årets andre konsert og MOYS løftet taket med sin beste konsert siden slippfesten på Martins i oktober 2009.

________________________________________________________________________________________

22. januar 2010

MOYS SLIPPER SINGELEN "SANNHETENS ØYNE" 8. MARSSingel nr. 2 fra CD'n "Måneskinn og tåke" slippes mandag 8. mars. "Sannhetens øyne" er en rolig og radiovennlig sak som allerede har rukket å bli publikumsfavoritt på bandets konserter. Muligheten for at singelen slippes sammen med en musikkvideo er så absolutt også til stede. Trolig vil låta først bli tilgjengelig på bandets myspace-side. Følg med for ytterligere informasjon.

________________________________________________________________________________________


16. januar 2010

MOYS FORNØYDE MED ÅRETS FØRSTE KONSERTFoto: Lise Marie Mortensen.

På tross av temmelig begredelig lyd ut i salen, er MOYS fornøyde med gårsdagens konsert på samfunnet i Ås. Låtene satt som de skulle og publikum så ut til å kose seg på tross av litt slitsom lyd. Og som alltid var det stor stas å besøke studentene i Ås. Her kan du lese hva Østlandets Blads anmelder mener om konserten.

________________________________________________________________________________________

10. januar 2010

ØVING OG JULEBORD I 25 MINUSGRADEREtter en velfortjent juleferie er MOYS nå tilbake i øvingslokalet for å finpusse musikken til konsert på samfunnet i Ås fredag 15. januar. Lørdagens øving etterfulgte et planleggingsmøte med forfatterne Arnhild Skre og Håkon Tysdal, som MOYS skal samarbeide med denne våren. Etter en kald, men vellykket øving, avsluttet MOYS kvelden med et noe forsinket julebord. Ribbe, surkål og Akevit sto på menyen.

________________________________________________________________________________________


23. desember 2009:

MOYS ØNSKER GOD JUL!MOYS ønsker alle venner og fans en RIKTIG GOD JUL! For oss i MOYS har denne høsten vært helt fantastisk, med mange vellykka konserter, gode anmeldelser og overraskende godt platesalg. Vår CD "Måneskinn og tåke" har faktisk solgt bedre og bedre for hver uke som har gått siden slippet 2. november og det er stor stas for et band som ikke har sluppet en CD på over 8 år! Pr. i dag er "Måneskinn og tåke" fortsatt blant de bestselgende norske utgivelsene i nettbutikkene og vår video "Benløs" har passert 1000 treff på youtube.com. Slike ting er stas! Vi setter også stor pris på alle positive tilbakemeldinger fra dere vi har møtt på konsertene i høst og fra dere som har kjøpt plata vår. Og en stor takk til alle de arrangører, mediafolk og anmeldere som har mottatt oss med åpne armer. Høsten 2009 har for oss i MOYS vært en eneste lang opptur. Vi gleder oss til å fortsette denne oppturen i 2010.

Julehilsen fra Robert, Øyvind, Henning, Kristine og Jørn.

________________________________________________________________________________________


18. desember 2009:

"MÅNESKINN OG TÅKE"
ENDELIG TILGJENGELIG I MP3-FORMAT"Måneskinn og tåke" er nå også tilgjengelig også som nedlastbare mp3-filer. Klikk på lenkene under for å kjøpe.Kjøp "Måneskinn og tåke" i CD-format her:________________________________________________________________________________________


13. desember 2009:

MOYS SIGNERTE "MÅNSKINN OG TÅKE" I HJEMBYGDA ENEBAKK
Moys tilbrakte lørdag 12. desember på Vågsenteret i hjembygda Enebakk, hvor de solgte og signerte sin nye CD "Måneskinn og tåke". Salget gikk strykende, men kun et fåtall av de fremmøtte var interessert i å smake på bandets spesialitet: Brødskive med egg og brunost.

________________________________________________________________________________________


9. desember 2009:

MOYS HOS FOTOGRAFENMoys tilbrakte kvelden i studio hos fotograf Katrine Velgaard på Jeløya. Formålet var å ta nye promobilder. Det ble en morsom og vellykket seanse.

________________________________________________________________________________________


2. desember 2009:


"MÅNSKINN OG TÅKE"
FÅR GODE ANMELDELSER!


Moys høster gode anmeldelser i media om dagen og gleder seg over en fin firer i dagens Stavanger Aftenblad. Gå til PRESSEARKIVET og les hva anmelderne mener så langt.Kjøp "Måneskinn og tåke" her:________________________________________________________________________________________


28. november 2009:

"MÅNESKINN OG TÅKE"
SELGER BRA
!
Bandets nye CD "Måneskinn og tåke" selger bra for tiden og ligger i dag som nr. 50 på salgslisten over norske nyheter på CDon.no. Platen har de siste ukene beveget seg mellom plass 47 og plass 56 på denne listen. At "Måneskinn og tåke" for tiden selger bedre enn artister som Oslo Gospel Choir, Bjølsen valsemølle, Annie og Rebekka Karijord i nettbutikkene, er en gledelig overraskelse. MOYS har signert og solgt CD'n etter alle konserter i høst og dette salget har også gått svært bra. Lørdag 12. desember tar MOYS turen til hjembygda Enebakk, for å signere sin nye CD på Vågsenteret. Dette blir siste mulighet å sikre seg et signert eksemplar av platen før jul.

Kjøp "Måneskinn og tåke" her:
________________________________________________________________________________________25. november 2009:


MOYS PÅ KAFE KAOS I OSLO - SISTE KONSERT I 2009Onsdag 25. november spilte MOYS på Kafe Kaos i Oslo, sammen med bandet Remain. Dette var siste stopp på høstens konsertrunde i forbindelse med slippet av "Måneskinn og tåke". Moys er svært fornøyd med høstens konserter og all positiv tilbakemelding fra både media og publikum underveis. Frem mot jul vil Moys promotere sin nye CD, før de på nyåret i 2010 legger ut på en ny konsertrunde. Følg med på konsertoversikten for oppdaterte spillesteder i 2010.Moys-gjengen etter konserten på Kafe Kaos.


________________________________________________________________________________________


19. november 2009:


MOYS I FREDRIKSTAD
Torsdag 19. november var turen kommet til konsert på Bryggetaket i Fredrikstad. Før konserten besøkte MOYS Radio Fredrikstad, hvor de ble intervjuet og fremførte en akustisk versjon av låta "Sannhetens øyne".


Det ble en tung og intens konsert på Bryggetaket senere på kvelden.

________________________________________________________________________________________


14. november 2009:


MOYS PÅ HYDRANTEN PÅ HAMAR
Lørdag 14. november var turen kommet til konsert på Hydranten i regntunge Hamar. På tross av et noe skuffende publikumsfremmøte, var stemningen stor. Etter konserten måtte Moys opp på scenen og gjøre ekstranummer.

________________________________________________________________________________________


12. november 2009:


MOYS MED SUKSESS PÅ JOHN DEE I OSLO
Sammen med March Brown og Remain tok MOYS John Dee med storm, torsdag 12. november. Nærmere hundre mennesker hadde møtt frem for å høre de tre bandene. Denne konserten var andre stopp på konsertrunden som MOYS gjør i forbindelse med slippet av "Måneskinn og tåke".________________________________________________________________________________________


2. November 2009:

MOYS BESØKTE RADIO PLUSS PÅ LANSERINGSDAGENHenning Bergersen, Øyvind Henriksen og Robert Cohn fra MOYS besøkte Radio+ og programlederne Anne Merete Moe og Dag Næss på lanseringsdagen for platen "Måneskinn og tåke" og lytterne fikk høre smakebiter fra albumet.

________________________________________________________________________________________


31. oktober 2009:


FULLT HUS PÅ SLIPPFEST FOR "MÅNESKINN OG TÅKE"Fredag 30. oktober var det slippfest på CD'n "Måneskinn og tåke" på Martins i Lillestrøm og de 70 fremmøtte fikk servert et MOYS i storform. Etter visning av videoen "Benløs" på storskjerm, åpnet platens produsent kvelden med noen velvalgte ord. Deretter var det klart for konsert med MOYS. For første gang forsterket med Kristine Sigrid Skau på synth og kor, fremførte bandet låter fra den nye skiva, samt noen gamle godbiter. Etter drøye 40 minutter ble Moys klappet inn til ekstranummer. Neste konsert med Moys blir på John Dee i Oslo, torsdag 12. november. KJØP BILLETTER HER!

________________________________________________________________________________________


28. oktober 2009:


MOYS SLIPPER SIN NYE CD "MÅNESKINN OG TÅKE" MANDAG 2. NOVEMBERMOYS har på sin fjerde plate "Måneskinn og tåke" satt musikk til tekster av forfatteren Ragnhild Jølsen (1875-1908). Plata utgis av Carambole Records, distribueres av MUDI og slippes mandag 2. november.

”Måneskinn og tåke” inneholder 11 nye stemningsfulle låter og er produsert av bandet i samarbeid med en fyr.

”Måneskinn og tåke” er et unikt prosjekt og bandets stemningsfulle musikk kler Jølsens tekster som hånd i hanske. Moys har med denne platen tatt skrittet inn i et mer moderne lydlandskap enn tidligere. Musikken er fortsatt dominert av tunge gitarer, men stemningsfulle synthesizere setter definitivt også sitt preg på musikken.

Vokalist Henning Bergersen i Moys tror forfatteren Ragnhild Jølsen ville likt å være tekstforfatter på en rocke-CD anno 2009: ”Jeg tror hun ville likt at tekstene hennes blir brukt i en slik sammenheng. Ragnhild Jølsen var et menneske og en forfatter i stadig utvikling og i stadig kamp mot konvensjoner. Vi håper vi har lykkes i å ivareta stemningene i tekstene hennes på en god måte. Det har vært en målsetting for oss å forsøke å gjenskape Jølsens stemninger i musikalsk form”.

Slippfesten finner sted på Martins i Lillestrøm, fredag 30. oktober.

________________________________________________________________________________________


14. oktober 2009:


NY SINGLE UTE!I dag slipper MOYS singelen og videoen "Benløs"! Klikk på lenken nedenfor eller gå inn på vår myspace-side for å se videoen der. Der kan man også høre låta. "Benløs" er hentet fra CD'n "Måneskinn og tåke" som slippes 2. november. Videoen til "Benløs" er en animasjonsfilm laget av filmskaperen Hedvig Lien.

Se videoen "BENLØS" her!

________________________________________________________________________________________


10. oktober 2009:


VELLYKKET SINGLESLIPP PÅ HOLTOP I ENEBAKKDet ble en stemningsfull og vellykket kveld på kulturlåven Holtop i Enebakk i går, da MOYS markerte slippet av singelen "Benløs" fra den kommende platen "Måneskinn og tåke". Ordfører Dag Bjerke i Enebakk åpnet kvelden med en flott hilsen fra kommunen og MOYS fikk deretter overrakt blomster av kultursjef Per Sandvik. Forfatter Håkon Tysdal kåserte deretter om Ragnhild Jølsen i humoristiske vendinger, før Moys entret scenen og fremførte akustiske versjoner av flere av låtene fra den kommende platen. Premierevisningen av videoen til "Benløs" ble deretter mottatt med stormende applaus. Moys er svært fornøyd med kvelden, som markerte startskuddet for plateslippet og høstens konserter.

________________________________________________________________________________________


6. oktober 2009:

MOYS SLIPPER SINGELEN "BENLØS" 14 OKTOBER

Moys slipper 14. oktober singelen "Benløs" fra sin kommende CD "Måneskinn og tåke", og markerer dette med en stemningsfull akustisk konsert på Holtop i Enebakk, midt i forfatteren Ragnhild Jølsens rike. Konserten finner sted fredag 9. oktober, kl. 20:00. Denne kvelden vil det også bli premiere på bandets første musikkvideo - en animasjonsfilm laget av filmskaper Hedvig Lien. Hedvig Lien er utdannet ved Kent Institute Of Art and Design, Rochester og Edinburgh College of Art. Hun har arbeidet i animasjonsbransjen i London, blant annet på filmene ”Spirit – Hingsten fra Cimarron” (Dreamworks, 2002) og ”The cunning little vixen” (High Eagle, 2003). Hun har også laget to animerte kortfilmer, senest ”Ridder” (2008), som nå vises på animasjonsfestivaler verden over.

________________________________________________________________________________________


28. september 2009

MOYS MED NY KEYBOARDIST!Liveversjonen av musikken på den nye plata "Måneskinn og tåke" krever et større og mer variert lydbilde enn hva Moys har fokusert på de siste årene. Bandet har derfor hentet inn keyboardist Kristine Sigrid Skau til å delta på høstens konserter. Hun vil bli å finne bak tangentene, men vil også bidra med koring på flere av låtene. Kristine er opprinnelig fra Bærum, men er nå bosatt i Enebakk. Moys gleder seg til samarbeidet og tror orgel, piano og synthesizer vil tilføre liveversjonen av musikken en ny dimensjon.

________________________________________________________________________________________


15. september 2009:Moys forbereder nå en aktiv høst på konsertfronten i forbindelse med plateslippet 2. november. Vi kommer til å legge ut høstens konserter her etter hvert som de blir klare.

________________________________________________________________________________________

20. august 2009

NYTT PLATESELSKAP OG NY PLATE!Mandag 2. november slipper Moys sin fjerde plate "Måneskinn og tåke" på selskapet Carambole Records. Det har vært en lang vei fra bandet startet planleggingen av dette prosjektet tidlig i 2007, via innspilling våren og sommeren 2008, til det kommende plateslippet nå i november. Moys mener imidlertid at det harde arbeidet har endt opp i at "Måneskinn og tåke" definitivt har blitt deres beste plate. Og bandet gleder seg nå til å dele denne musikken med resten av riket. 14. oktober slipper Moys singlen "Benløs" og medfølgende musikkvideo som en smakebit fra den nye plata. Moys vil i forbindelse med plateslippet i høst gjøre flere konserter. Følg med, følg med!

________________________________________________________________________________________


10. august 2009:
Moys trosset sommervarmen og gjennomførte sist helg en vellykket øving i sitt studio i Enebakk. I disse dager legges planene for høstens plateslipp og konsertvirksomhet. En single slippes trolig i slutten av september og i månedsskiftet oktober/november kommer endelig skiva "Måneskinn og tåke". Det har vært en lang vei fram mot utgivelsen av bandets første CD på 8 år.

________________________________________________________________________________________


22. februar 2009:


Moys live @ Ignarock. Foto: Eskil Hadland

Moys spilte i går under festivalen IGNAROCK 2009 i hjembygda Enebakk. Dette var bandets første opptreden siden juni 2008 og den første elektriske siden februar 2008. Bandet fremførte flere gamle låter, men også "Uvær" og "Benløs" fra den nye plata.

________________________________________________________________________________________

10. januar 2009:Lørdag 21. februar spiller Moys på arrangementet IGNAROCK 2009 i Enebakk. Bandet skal fremføre noen av sine gamle låter, samt et par fra den nye skiva "Måneskinn og tåke" som kommer senere i år.


ELDRE NYHETER I ARKIVET